Ligging: Radisson Safari Hotel Hoedspruit

Het Radisson Safari Hotel Hoedspruit is gelegen in de Kruger to Canyon biosphere, tussen het Krugerpark en de Blyde River Canyon, slechts 2 kilometer buiten het dorp Hoedspruit, Zuid-Afrika’s snelst groeiende safari bestemming.

Omgeven door een breed scala aan bezienswaardigheden maakt het Radisson Safari Hotel Hoedspruit tot de ideale locatie om te verkennen. In Hoedspruit zijn alle mogelijke faciliteiten aanwezig voor een onvergetelijk verblijf.

Zo ligt het wereldberoemde Krugerpark op slechts 40 minuten afstand van het Radisson Safari Hotel Hoedspruit. Voor natuurliefhebbers zijn er de openbare en privé reservaten, waarbij u onder begeleiding of zelfstandig op zoek kunt gaan naar “Big 5”. Het hotel wordt gebouwd voor Zandspruit Bush & Aero Estate. Zie de kaarten hieronder ter verduidelijking.

Naast alle safari mogelijkheden in het Krugerpark en de omliggende reservaten ligt de Blyde River Canyon vlakbij het hotel. De Blyde River Canyon is de derde grootste canyon ter wereld en de grootste ‘levende/groene canyon’. De canyon wordt omringd door de magische Drakensbergen escarpment, waarvan Mariepskop het hoogste punt is (1944 m boven zeeniveau). De canyon is een van de grootste bezienswaardigheden in Zuid-Afrika en maakt deel uit van de Panorama Route. De Blyde Stuwdam biedt een geweldig uitzicht, zeker als er water overheen stroomt. Hierna stroomt het water verder via de Blyde rivier waar allerlei activiteiten te beoefenen zijn, zoals tubing en kanoën. Daarnaast kunt u ook quad-bike rijden, wandelen, vogelen en paardrijden.

De unieke ligging van het Hoedspruit Safari Hotel maakt dit tot een uniek investeringsproject. Lees hieronder meer over de aantrekkelijke ligging van het hotel.

Hoedspruit

Ondanks het feit dat Hoedspruit een klein dorp is zijn hier alle faciliteiten te vinden om een verblijf te veraangenamen. Naast de winkels en een verscheidenheid aan excellente restaurants zijn ook andere belangrijke faciliteiten zoals artsen, apotheek en tandarts beschikbaar. Naast (safari) tourisme en uiteraard de Big 5 is Hoedspruit eveneens bekend om haar fruit- en groententelers, met name sinasappelen en mandarijen worden op grote schaal verbouwd.

Golf enthousiastelingen kunnen kiezen uit een scala aan golfbanen binnen een straal van 100 kilometer. De lokale 9-holes, 18-tees golfbaan ‘Drakensig’ ligt op slechts 5 km afstand van het Radisson Safari Hotel Hoedspruit. Spelen op deze speciale banen is een echt andere ervaring.

The Equine House

Het ideale startpunt van uw buitenrit te paard in de vrije natuur, temidden van giraffen en zebra’s. Manege “The Equine House” is gelegen direct naast het Radisson Safari Hotel Hoedspruit en biedt 5 sterren accommodatie voor haar paarden, de enorme buitenbak voldoet aan internationale standaarden.
Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij de manegehouders en dit is te zien in het ontwerp van de stallen. Er zijn 24 ruime paardenboxen verdeeld over twee stallen. Naast buitenritten in de vrije natuur worden ook paardrijlessen gegeven.

Andere activiteiten in de regio zijn onder andere:

 • Bezoek het wereld beroemde Kruger Park
 • Geniet van een game drive safari
 • Ochtendwandeling in een big 5 reservaat
 • Ervaar Zuid-Afrika vanuit een hete luchtballon
 • White River Raften
 • Microlight vluchten
 • Abseilen
 • Canyoning
 • Blyde Dam boottocht
 • Spa’s en schoonheidsspecialisten
 • Vogels kijken
 • Wandelen